MENY

BETALNING


DESIGNA DIN EGEN VINKYL!Tillsammans med mQuvée ger vi nu dig möjligheten att designa din egen vinkyl i många härliga färger!
Till Custom Made >

VINLAGRAREN.SEVill du ha tips om lagringsbara viner som du kan fylla din vinkyl med? Varje vecka skickar vi ut tips på ett vin att lagra, samt ett recept som passar till!
Anmäl dig här! >

VINÖPPNARE

VINKARAFF

VINSTÄLL

KÖP EXTRA HYLLOR

VENTILATIONSGALLER

VÅRA VARUMÄRKEN


PRESENTKORT

SPIS- OCH VINKYLSPAKETKöp ett spis- och vinkylspaket! Vi erbjuder flera kombinerade spis- och vinkylspaket via vår systersite, kontakta gärna Vinkylens kundtjänst så berättar vi mer.
Till Myrangecooker.se >

Köpinfo


Köpinformation om våra vinkylar

Välkommen till vår köpinformation om våra vinkylar. Nedan går vi igenom betalnings- och leveransvillkor m.m. Har du några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst, vi hjälper dig gärna! På Vinkylen.se säljer vi märkesvinkylar från Climadiff, Caso Germany, och Severin. Vi har ett heltäckande kontaktnät för service och ett stort kunnande. Är ni ute efter en produkt som inte finns i vårt sortiment, går det bra att kontakta oss, vi brukar kunna lösa även detta.


Betalning

Betalning sker mot faktura till vårt bankgiro eller via kontokort direkt på siten. Om ni betalar via bankgiro skickas vinkylen så fort betalningen är registrerad. För betalning med kontokort skickas kylen direkt. Vi erbjuder också efterskottsfaktura via Collector. Även då skickas kylen direkt. Vi tar ut en avgift på 99 kr om du som kund väljer att betala med Collector-faktura.


Betalningsansvar: Att klicka på "Skicka beställning" i vår kassa innebär att köpet slutförs och medför därmed ett betalningsansvar för ordern. Vid onlineorder skickas en automatisk orderbekräftelse ut via epost med information om beställningen. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning och kommer i så fall att kontakta kunden om detta via epost.


Kortbetalning
Vid kortbetalning reserveras ordersumman direkt på kortet vid lagd order. Beloppet dras från kortet inom 30 dagar från det att ordern har lagts. I de fall då ni som kund ej kan få eller önskar att få ordern levererad inom 30 dagar och ni inte önskar att pengarna skall dras från ert konto före varan levereras ber vi er om att välja ett annat betalalternativ.

Collector Fakturalösning
I samarbete med Collector Bank AB erbjuder vi faktura och delbetalning. När du väljer faktura som betalsätt får du hem dina varor innan du betalar. Du kan sedan välja att betala hela beloppet med en gång eller dela upp betalningen i mindre delar. Vid betalning via Collector tillkommer en avgift på 99 kr. Väljer du att få en pappersavi istället för elektronisk faktura tillkommer även en avgift på 29 kr. Du kan endast beställa till din folkbokföringsadress när du väljer faktura eller delbetalning och du måste vara minst 18 år gammal vid beställningstillfället. När du fått fakturan kan du välja att delbetala upp till 36 månader genom att betala in det lägsta belopp som är angivet på fakturan. Vid delbetalning tillkommer en ränta på 19,2%/år. En mindre kreditprövning görs som i vissa fall vilket innebär kreditupplysning. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta. För att se fullständiga villkor för Collectors faktura se länkarna nedan:

Allmänna villkor för faktura och kontokredit
Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation

Leverans och frakt

Alla våra vinkylar är fraktfria. Vi erbjuder även fraktalternativet DHL - Miljöfrakt (läs mer nedan). Majoriteten av våra vinkylar levereras hem till er bostad i Sverige. Våra minsta vinkylar (upp till 20 kg) levereras till service point. Notera dock att DHL inte bär in kylen åt er vid hemleverans. Således kommer den t.ex. inte "ner i källaren" eller "upp på högsta våningen i en bostadsrätt". DHL lämnar den istället vid infarten eller vid nedersta våningen. Kylen levereras på en halvpall och är färdigmonterad. Det finns två olika sätt att få leverans på. Till en företagsadress levereras produkten dagen efter det att vi skickar den, någon gång mellan 08.00-21.00. Till privatpersoner aviserar DHL några dagar innan leverans och bestämmer en bra datum för utkörning med er. Oftast inom ett 3 timmars intervall, tex. mellan 08.00-11.00. Lokala bestämmelser är olika för varje DHL kontor, och ibland kan det vara bestämda datum och tider som gäller för utkörning. Företagskunder kan givetvis också få avisering, men hör då av er till oss innan.

För ordrar under 500 kr tillkommer en fraktkostnad på 49 kr.*

Leveranstiden är 2-5 dagar från mottagen order och godkänd betalning. För udda orter kan frakten ta längre tid.
Se udda orter här

Vid justering/ändring av leveransadress tar vi ut en avgift på 245 kronor.

OBS! Tänk på att kontrollera godset när det kommer. Synlig skada rapporteras direkt till chauffören, och dold skada rapporteras inom 7 dagar efter mottagen sändning. Ta därför alltid emot godset själv, så att det inte står och väntar för länge utan att kontrolleras. Fraktskador inlämnade senare än 7 dagar kan vi tyvärr inte göra något åt.

*Om du inte tar emot eller löser ut ditt paket inom 14 dagar tas en avgift för outlöst paket ut. Avgiften är följande:
Vinkylar & vinlagringsskåp - 900 kr
Övriga produkter - 200 kr


DHL Miljöfrakt

DHL Miljöfrakt är ett grönare alternativ på din leverans. Med grönt menas att DHL åtar sig att utföra motsvarande transportarbete med förnybara bränslen inom deras transportnätverk. Då används förnybara bränslen tex biogas eller RMA- inblandning istället för traditionellt bränsle som bensin eller diesel. Vid RME-drif är utsläppen av växthusgasen koldioxid 60- 80 % lägre än vid dieseldrift. Detta innebär inte att just din leverans blir med gröna transportmedel men att DHL byter ut motsvarande transportarbete på en annan sträcka till förnyelsebara bränslen. Ett grönare alternativ alltså! Har ni funderingar om DHL Miljöfrakt är ni varmt välkomna med era frågor till vår kundtjänst på 010-10 19 280Garanti och ångerrätt

Samtliga av våra vinkylar har 1 års garanti, med service på plats för de större enheterna.

Vid köp av produkter från oss har du alltid rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär i enkla ordalag att du har möjlighet att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du har tagit emot varan. Varan behöver inte vara returnerad till oss inom de 14 dagarna, men du måste ha meddelat oss inom 14 dagar. Detta gör du lättast genom e-post. Återbetalningen av din inbetalda summa för vi över till dig snarast. Lagkravet är 30 dagar från det att vi har tagit emot varan, men detta sker givetvis fortare som standard.

För att få full återbetalning av ordervärdet vid utnyttjande av ångerrätt måste varan vara i så kallat väsentligt oförändrat skick. Är varan använd kommer ett värdeminskningsavdrag göras, vilket är den värdeminskning varan kan bedömas ha fått under användandet. Denna minskning bedöms i huvudsak utifrån vad varan kan säljas för som begagnad.

Vid utnyttjande av ångerrätt står du själv för returfrakten. Du får gärna kontakta oss för att på förhand få veta vad returfrakten för just din vara är.

Läs gärna mer om ångerrätt på konsumentverkets webbplats

Reklamationer

På vinkylen.se har du 3 års reklamationsrätt från köpdatumet. En reklamation gör du genom att fylla i vårt reklamationsformulär. Från det att vi fått in din reklamation i vårt system tildelas du en handläggare inom 48 timmar. Handläggningstiden för ett reklamationärende är i regel 1-3 veckor. Har du frågor kring din reklamation? Ring vår reklamationsavdelning på 010-10 19 127

Observera att vi vid reklamationsärenden behöver vi få tillbaka varan i emballaget. Vid skadad frakt eller fel på vara, kontakta oss på info@vinkylen.se eller ring 010-10 19 127.

Vid en eventuell tvist så följer vi Allmänna reklamationsnämndens reklamationer. Vi hänvisar även till EU:s onlineplattform som ger alla konsumenter en ingång för prövning utanför domstol av tvister som uppstått vid gränsöverskridande e-handel.

Vår Integritetspolicy


Vår integritetspolicy är baserad på EUs förordning om datalagring, kallad GDPR. Hela deras publicering och mer info finns att läsa på deras hemsida

Lindström & Sondén AB, 556762-7392, Havsbadsvägen 1, 262 63 Ängelholm, är ägaren av data som insamlats från denna site. Denna integritetspolicy reglerar hur vi hanterar den insamlade datan.

1. Varför lagrar vi data och hur använder vi den?
Lindström & Sondén AB samlar in användardata för att kunna erbjuda en bra köpupplevelse. Vi samlar in data i tre syften:

A. För att kunna slutföra köp
B. Genom den kundkontakt som uppkommer när kunder kontaktar oss
C. Genom vårt lojalitetsprogram

Datan kan innefatta ditt namn, leverans- och fakturaadress, emailadress, teleonnummer och specifika detaljer kring ditt köp eller ärende. Vänligen se Bilaga 1 för detaljerad information om datan vi lagrar. Utöver datalagring mottar vi automatiskt din IP-adress när du besöker våra siter; detta för att lära oss mer om tekniska delar såsom browsers och operativsystem. Detta är inte kopplat till någon personlig information.

Våra webbsiter använder cookies för att de ska bli funktionella.

2. På vilka grunder lagrar ni data?
EU har satt upp ett antal grunder som betraktas som lagliga för att lagra data, såsom information som behövs för att kunna slutföra ett kontrakt eller samtycke. Se bilaga 1 för en specifikation av vilken grund vi baserar vår datainsamling på.

3. Hur får ni mitt samtycke?
När en order läggs så sparas datan med stöd av kontraktsmässiga grunder för att kunna göra ett köpeavtal. När du delar med dig av personlig data genom att ta del av vårt lojalitetsprogram eller kontakt med vår kundtjänst så förutsätter vi ditt samtycke till datalagring utefter villkoren i denna skrivelse. Vi lagrar datan endast för det specifika fallet.

4. Hur tar jag tillbaka mitt samtycke?
Om du efter att du har tagit del av vårt lojalitetsprogram eller haft kundkontakt med oss ångrar dig, kan du när som helst dra tillbaka ditt samtycke genom att kontakta oss på följande sätt: info@lsbolagen.se eller LSbolagen, Havsbadsvägen 1, Ängelholm, 262 63 SWEDEN.
Detsamma gäller för önskemål om att flytta datan till andra företag.

5. Säkerhet
Vi följer marknadens best-practice för att säkerställa vi skyddar din personliga data på bästa möjliga vis. Huvudsyftet är att hindra att datan förloras, blev felanvänd, ändrad eller förstörs.

Personlig data delas inte med tredje part, förutom
• Till myndigheter vid misstanke om brott. Vi måste dela med oss av data vid misstanke om att brott föreligger
• Godkända partners som behöver specifik information for att kunna slutföra ett köp. Detta innefattar:
o Logistikpartners för leverans av vara
o Betalpartners för att ta betalt för din order
o IT-partners som vi behöver för att driva vår verksamhet, t.ex. hosting partners och customer service –mjukvara

6. Förändringar i vår intrigitetspolicy
Alla ändringar I vår privacy policy kommer att bli publicerad på vår site. Om det är brådskande och kritiska förändringar kan de även komma att skickas ut via email.


Länkar

Våra varumärken
KöpguideKUNDTJÄNST

Mån-fre 09:00-17:00
010 - 10 19 280

info@vinkylen.se

EXPERTERNA PÅ VINLAGRING

HANDLA SÄKERT